straatraces uit youtubefilmDe overlast voor omwonenden van het PRISMA bedrijventerrein neemt al jaren toe. Omwonenden hebben een petitie opgesteld om de burgemeesters van Lansingerland en Zoetermeer om actie te vragen. VVD Zoetermeer stelde ook schriftelijke vragen aan het Zoetermeerse college.

De overlast rond de straatraces duurt al jaren, zo bericht buurtbewoner Tom. Waar dit eerst sporadisch voorkwam, liep de overlast in de afgelopen jaren alleen maar op. Van elke maand naar elk weekend en nu wordt er ook al geraced op doordeweekse dagen en soms zelfs overdag.
Bij de petitie schrijft Tom dat er niet zelden rond de 200 voertuigen tijdens deze races zijn waargenomen. Het PRISMA bedrijventerrein heeft strakke gladde asfaltwegen, waar de deelnemers aan de illegale races een waar straatcircuit van maken, over de Spectrumlaan en de Prismalaan Oost- en West, langs het buurtschap Kruisweg en de woonwijk Oosterheem. “Naast milieuschade en onveilige verkeerssituaties, leveren de races elk weekend extreme geluidsoverlast op voor de omwonenden.”

Tom zette op Youtube video’s van de overlast, te zien en te horen is dat tientallen auto’s met elkaar racen. Hij startte ook een petitie op https://www.petities.com/stop_de_straatraces_op_het_prisma_bedrijvenpark_bleiswij

Lisette Sandifort-Meijer vraagt het college namens de Zoetermeerse VVD om hard op te treden tegen de straatraces op het bedrijventerrein. Een snelle tijdelijke oplossing zou volgens de fractie kunnen zijn om cameratoezicht of snelheidscontroles in te stellen. Een meer structurele oplossing zien zij in het anders inrichten van de straat of het aanleggen van drempels.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-