3mp mandelabrug ingangZó! Zoetermeer heeft vragen gesteld aan het college over de liften bij de Mandelabrug. Volgens de partij is de brug nu onbegaanbaar voor fietsen, rollators of scootmobielen omdat alle liften defect zijn.

De lift aan de Rokkeveenzijde is al bijna twee weken defect, maar sinds een week is ook de tweede back-up lift buiten werking. Op 23 augustus bleek ook de roltrap aan de zijde Driemanspolder niet te functioneren. Ruben van der Perk, Zó! Zoetermeer: “Hierdoor is het onmogelijk geworden om met fietsen, rolstoelen, rollators, scootmobielen, of enig ander hulpmiddel bij de haltes van de RandstadRail of de trein te komen, laat staan om de overkant van de snelweg A12 te bereiken.”

De situatie is des te vervelender omdat de Wethouder Jennétunnel momenteel beperkt te gebruiken is vanwege onderhoud. Een andere route vinden is dus lastig. Zó! Zoetermeer roept het college op om de liften zo snel mogelijk weer te laten herstellen en alternatieve routes duidelijk aan te geven bij defecte liften.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-