zonnepark roeleveensewegDe CDA-afdelingen van Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Zoetermeer delen gezamenlijk hun zorgen over de voorgestelde locatie voor zonnepanelen bij de Roeleveenseweg in Zoetermeer. Het CDA ziet liever zonnepanelen op bestaande gebouwen.

 

Raadslid David Weekenstroo van het CDA Zoetermeer: "Het is belangrijk dat we zorgvuldig omgaan met onze schaarse ruimte en de impact van dergelijke ontwikkelingen op het groengebied. Het CDA Zoetermeer vraagt zich af waarom het college niet eerst beter heeft gezocht naar locaties voor zonnepanelen op gemeentelijk vastgoed. De toewijzing van de Roeleveenseweg als locatie baart ons zorgen."
Het CDA Zoetermeer roept het college van Zoetermeer op om breder te kijken naar mogelijke locaties voor zonne-energieprojecten. "We moeten een evenwicht vinden tussen duurzaamheid en het behoud van groene ruimtes. Er zijn vast andere geschikte plaatsen voor zonnepanelen waarbij de impact op ecologische en recreatieve verbindingen minimaal is", aldus Weekenstroo.
Een alternatieve locatie zou bijvoorbeeld daken van bedrijven en sporthallen kunnen zijn.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-