Ja ja stickerHet college schuift de invoering van de Ja/Ja-sticker door naar het nieuwe afvalbeleid. In juli 2019 besloot de raad al tot invoering van de sticker, die de hoeveelheid afval door reclamefolders verkleint, bij invoering van het afvalbeleid.

Het afvalbeleid werd echter niet ingevoerd, door het Afvalreferendum, waardoor ook de ja/ja sticker weer op losse schroeven kwam te staan. Over een nieuw afvalbeleid moet eerst een burgerberaad gehouden worden, afhankelijk daarvan kan de Ja/Ja-sticker weer op de agenda komen.

Op dit moment krijgen inwoners zonder sticker op de brievenbus ongeadresseerd reclamedrukwerk in de bus. Bewoners die dat niet willen, kunnen kiezen voor een Nee/Ja of Nee/Nee sticker. Bij Nee/Nee komt er helemaal geen ongeadresseerde post meer in de bus, bewoners met de Nee/Ja sticker geven hiermee aan dat ze geen folders, maar nog wel huis-aan-huisbladen zoals het Streekblad willen ontvangen. Bij het systeem van de Ja/Ja-sticker krijgen mensen zonder sticker helemaal geen ongeadresseerde post meer en vervalt de Nee/Nee sticker.

Het nu invoeren van de Ja/Ja-sticker zou de gemeente circa € 150.000,- kosten.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-