20230415_103259Afgelopen zaterdag kwamen mensen uit de Zoetermeerse politiek, de voorzitter van het COC Haaglanden en enkele jongeren uit de LHBTI+ gemeenschap samen op het Stadhuisplein om hun solidariteit te betuigen met het COC Eindhoven.

Bij het COC Eindhoven is vorige week de regenboogvlag agressief van het pand afgetrokken, terwijl daar op dat moment een activiteit voor LHBTI+ jongeren gaande was. Ook is er tijdens het incident een vrijwilliger geslagen toen zij wilde ingrijpen. De regenboogvlag is vervolgens kapot gemaakt en in brand gestoken. Vermoedelijk is dit door voetbalhooligans van PSV gedaan.

De gebeurtenis was voor zowel de LHBTI+ jongeren, vrijwilligers, het COC en de Nederlandse LHBTI+ gemeenschap ingrijpend. COC Eindhoven hing afgelopen zaterdag een nieuwe regenboogvlag uit aan hun locatie en riep alle gemeenten en provincies in Nederland om ook zaterdag 15 april 2023 de regenboogvlag te hijsen.

 

De politici van de PvdA, GroenLinks, D66 en de VVD uit Zoetermeer (partijen die ook allemaal het Regenboogakkoord tekenden vorig jaar) wilden samen met de mensen van het COC Haaglanden een krachtig signaal afgeven, hun solidariteit tonen met het COC Eindhoven en alle betrokkenen een hart onder de riem steken met het wapperen van de regenboogvlag. Zo kan de LHBTI+ gemeenschap zien dat ook Zoetermeer hen steunt. De politici laten weten: “Dit gedrag, haat en agressie tegen LHBTI+ personen, wordt ook in Zoetermeer breed afgekeurd. Wij willen vaker zichtbaar onze steun voor de LHBTI+ gemeenschap laten zien.”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-