harde leerschoolZoetermeer gaat bekijken of het programma De Harde Leerschool ook in onze stad kan starten. Een motie van de VVD werd begin november aangenomen door de raad. De Harde Leerschool is in onze regio al in Leiden en Den Haag, waar goede resultaten worden behaald.

Stichting De Harde Leerschool biedt (jong)volwassenen van 18 jaar en ouder een nieuwe kans om actief en positief deel te nemen aan de maatschappij. De kandidaten krijgen een uniek en pittig programma voorgeschoteld, dat zorgt voor gedragsverandering. Meer dan 50% van de deelnemers heeft na afloop van het programma een baan of opleiding.
In Zoetermeer is, net als in Den Haag en Leiden, hardnekkige problematiek rond jongvolwassenen die niet naar school gaan, niet werken en daardoor kans maken op een criminele carrière.

De Harde Leerschool gebruikt onder andere rugby en andere sport- en outdooractiviteiten als middel om mensen fit en weerbaar te maken. Ook persoonlijke ontwikkeling is een belangrijke pijler, bijvoorbeeld met ‘Op eigen kracht’ trainingen. De kandidaten worden zich bewust van zichzelf en hun gedrag en krijgen meer zelfvertrouwen. Het programma begeleidt ook naar school/ stage en naar banenmarkten.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-