woning nieuwHet CDA Zoetermeer wil vaart zetten en nu al aan de slag met de ruimte die de nieuwe huisvestingswet biedt om meer huur- en koopwoningen toe te wijzen aan eigen inwoners. Ook kan de gemeente dan voorrang geven aan mensen met een cruciaal beroep, zoals zorgmedewerkers en leraren.

De huisvestingswet van de minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening is op dinsdag 13 september naar de Kamer gegaan. De nieuwe wet biedt gemeenten meer ruimte om huizen toe te wijzen aan eigen inwoners. Dit geldt voor zowel huur- als koopwoningen.

Raadslid Véronique Frinking: “De huidige wet geeft gemeenten al de mogelijkheid om huurwoningen toe te wijzen aan mensen die een economische of maatschappelijke binding hebben met de plaats. Alleen mag nu slechts een kwart van het aanbod worden gereserveerd voor inwoners van de eigen gemeente. Dat wordt straks de helft. Daarnaast mogen gemeenten straks ook koopwoningen reserveren voor hun eigen inwoners. Nu geldt die mogelijkheid alleen voor huurwoningen.”

De wetswijziging moet volgend jaar al ingaan. En alhoewel de wet eerst nog moet worden aangenomen in de Tweede en Eerste Kamer, vindt de Zoetermeerse CDA-fractie het cruciaal alvast aan de slag te gaan met het voorstel. De huisvestingswet geeft namelijk een positieve impuls aan de leefbaarheid van onze gemeente zo laat CDA-raadslid Frinking weten.

Het CDA Zoetermeer wil daarom nu al naar de mogelijkheden kijken en plannen maken. Zodat de gemeente in de startblokken staat zodra de wet van kracht is en dan direct in kan spelen op de nieuwe mogelijkheden.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-