raadszaal 3Formateur Bas Eenhoorn en de partijen die deelnemen aan de coalitie voor het nieuwe college van burgemeester en wethouders, VVD, Lijst Hilbrand Nawijn, Partij Democratie voor Zoetermeer, Zó! Zoetermeer, CDA en ChristenUnie – SGP, zijn eruit: de coalitie wordt morgen gepresenteerd.

Het coalitieakkoord 2022- 2026, dat vrijdag 3 juni om 10:00 uur aan de raad gepresenteerd wordt, heeft als titel 'Samen doen wat nodig is'.

Wethouder Iedema is trots op het resultaat en kijkt terug op een uitermate prettige samenwerking. “De gesprekken zijn constructief en in prettige sfeer verlopen. Ik kijk ernaar uit met het nieuwe team aan de slag te gaan.”

Na goedkeuring van de gemeenteraad zullen op 8 juni de nieuwe wethouders benoemd worden.

 

Nieuwe wethouders

De kandidaat-wethouders staan al in de startblokken. Twee ervaren krachten blijven voor een tweede termijn: Jan Iedema en Ingeborg ter Laak. Nieuwe gezichten zullen er ook komen: Marijke van der Meer, van Zó! Zoetermeer, is op dit moment raadslid en kandidaat-wethouder. Zij maakt al 22 jaar deel uit van de Zoetermeerse gemeenteraad, en is de nestor van de raad. Marijke is door haar ervaring zeer goed op de hoogte van alle politieke kwesties die er spelen.

Ook Willeke Mertens, de kandidaat vanuit PDvZ, Partij Democratie voor Zoetermeer, is al bekend met de Zoetermeerse gemeentepolitiek. Als commissielid samenleving/stad zette zij zich vooral in voor samenspraak en het luisteren naar de inwoners. Inmiddels is zij raadslid en kandidaat-wethouder.

De twee laatste kandidaat-wethouders Bouke Velzen (Cu-SGP) en Ronald Weerwag (LHN) hebben minder politieke ervaring. Velzen is een nieuwkomer in de politiek, maar heeft wel bestuurlijke ervaring als manager en voorzitter van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Zoetermeer.

Ronald Weerwag is de kandidaat-wethouder voor LHN. Hij was zo’n 12 jaar geleden al actief in de Zoetermeerse politiek, toen voor de VVD, maar werkte de afgelopen jaren als ondernemer. 

Lees ook: Vier-nieuwe-wethouders-in-beoogde-coalitie

-advertenties-

-goede doel-