Bouke Velzen wethouderskandidaat ChristenUnie SGP ZoetermeerDe besturen van de ChristenUnie-SGP dragen Bouke Velzen (41 jaar) voor als kandidaat-wethouder. Velzen treedt daarmee in de voetsporen van Andries Heidema, die 24 jaar geleden wethouder werd voor de combinatie GPV/RPF/SGP.

Op dit moment neemt de ChristenUnie-SGP deel aan de onderhandelingen voor de vorming van een nieuw college. Hierin zouden naast CU-SGP ook de VVD, LHN, PDvZ, Zó! Zoetermeer en CDA plaats moeten nemen. Formateur Bas Eenhoorn is al gestart met gesprekken om tot een akkoord te komen.

 

Bouke Velzen, geboren in Den Haag, getrouwd en vader, woont nu vijftien jaar in Zoetermeer. Door zijn betrokkenheid bij diverse vrijwilligersorganisaties kent hij de stad goed. Hij is bestuurlijk actief in kerkelijk Zoetermeer, onder meer bij het Beraad van Kerken.

Na zijn studies Management, Economie en Recht en kandidaat-gerechtsdeurwaarder werkte hij als juridisch medewerker en is op dit moment Manager Juridische Incasso bij Cannock in Den Haag. Velzen is een nieuwkomer in de politiek, maar heeft wel bestuurlijke ervaring als manager en voorzitter van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Zoetermeer.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-