Wethouder Margreet van Driel‘Partir c’est mourir un peu’, ofwel 'weggaan is een beetje sterven'. Met deze woorden neemt wethouder Margreet van Driel in een bericht op haar sociale media, afscheid van iedereen waarmee zij de afgelopen jaren  heeft samengewerkt.

Naast haar post op haar Facebook heeft zij een brief gestuurd naar al haar relaties buiten het gemeentehuis. Ongeveer een jaar geleden heeft zij haar vertrek als wethouder in kleine kring bekend gemaakt, pas later werd dit openbaar.

Margreet is in haar functie als directeur van Floravontuur nauw betrokken geweest bij wat er speelde in Zoetermeer. In 2017 werd zij door partij Hilbrand Nawijn voorgedragen als wethouder. Zij volgde toen vertrekkend wethouder Mariette van Leeuwen op.

Zoetermeer, een stad om trots op te zijn

Margreet schrijft: "Ik dank iedereen, inwoners, raadsleden en commissieleden, ondernemers, vrijwilligers, LHN en maatschappelijke en culturele instellingen heel hartelijk voor alle steun, alle contacten, de samenwerking en alle goede dingen die we met elkaar hebben kunnen realiseren. Zoetermeer is een prachtige stad. Een stad om trots op te zijn!"

Margreet schrijft in haar brief dat zij als wethouder een bijdrage heeft geleverd aan het oprichten van ontwikkelbedrijf 'De Binnenbaan', een schuldenvrij bestaan voor Zoetermeerders en een Van Der Valk hotel naar onze stad halen.   

Zij besluit haar brief en haar carrière als wethouder met de woorden: "Het was me een voorrecht om op deze manier bestuurder van Zoetermeer te zijn.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer er een officieel afscheid moment komt voor Margreet.

 

Een interview met Margreet na haar eerste week als wethouder

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-