Langeland ZKH2De voltallige Zoetermeerse Raad heeft vandaag een motie aan het college gestuurd om te pleiten voor behoud van het LangeLand ziekenhuis, mét Spoed Eisende Hulp en IC en het Orthopedisch Centrum. Na het mislukken van de fusie met de Reinier Haga Groep is de toekomst van het ziekenhuis onduidelijk.

Raadslid Roel van der Vlies van Zó! Zoetermeer dient de motie in, maar wordt gesteund door de volledige raad: “het behoud van zowel het LangeLand ziekenhuis als het Orthopedisch Centrum is van groot belang voor de mensen die in en om Zoetermeer wonen. Wij vragen het college bij De Reinier Haga Groep aan te dringen op snelle besluitvorming met garanties voor de kwaliteit van zorg voor onze inwoners.”

De gemeenteraad wil een volwaardig Zoetermeers ziekenhuis voor de inwoners, dus met een complete Spoed Eisende Hulp en inclusief een Intensive Care afdeling. Ook vinden zij het van groot belang om het pas geopende Orthopedisch Centrum te behouden zodat dat zich verder kan ontwikkelen tot het expertisecentrum dat beoogd is.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-