Susanne Bout in de biebDe PvdA maakt zich zorgen over het inkrimpen van de bibliotheek. De partij vindt dat in een stad als Zoetermeer een goede bibliotheek met een uitgebreide collectie niet mag ontbreken. Deze week werd bekend dat de Hoofdbibliotheek in het Forum door de bezuinigingen moet inkrimpen.

Susanne Bout, raadslid PvdA Zoetermeer: “De Bibliotheek heeft de huur voor de begane grond van het Stadhuis Forum per 1 januari 2021 opgezegd, omdat er (te) veel bezuinigd moet worden. Het college lijkt zich niet druk te maken en zegt dat hierdoor meer ruimte voor een noodzakelijke verbouwing van de raadzaal beschikbaar komt.” De PvdA maakt zich zorgen over de toekomst van de Bibliotheek en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Susanne Bout: “In het voorjaarsdebat van juni 2019 heeft de PvdA het college gewaarschuwd voor de gevolgen voor diverse voorzieningen als er te veel zou worden bezuinigd. Als belangrijke voorzieningen verdwijnen, krijgen we ze niet zo gemakkelijk weer terug. We hebben in juni met andere oppositiepartijen actie gevoerd voor het behoud van de wijkbibliotheken. In het najaarsdebat hebben wij onze zorgen nogmaals geuit. Nu wordt onze vrees werkelijkheid!”
Het college wil daarnaast het stadhuis bouwkundig aanpassen, en ook de raadzaal moet verbeterd worden. Bout: “In november heeft de PvdA mondelinge vragen gesteld over het moment waarop wij meer te horen zouden krijgen over de aanpassingsplannen. De raadsleden hebben al in november 2018 een enquête hierover ingevuld, maar we wachten 60 weken later nog steeds op antwoorden.”

Wethouder Paalvast heeft in november aangegeven dat er in januari 2020 een presentatie over de verschillende scenario’s besproken zou worden met de raad en dat hij verwachtte dat het raadsvoorstel half maart naar de raad zou gaan. Een presentatie is er nog niet geweest en in het memo van de wethouder staat dat een voorstel pas in mei verwacht wordt.

Foto: Raadslid Susanne Bout in de bibliotheek

-advertenties-

-goede doel-