mz deboerderij3Even leek het erop alsof coffeeshop CaSa volgend jaar al moest vertrekken uit de stad. Volgens de Zoetermeerse regels mag een coffeeshop namelijk niet binnen 350 meter van een plek zitten waar kinderen komen, zoals de sporthal Gymworld die nu naast CaSa wordt gebouwd.


CaSa mag nu als proef een jaar langer op deze locatie blijven, vanaf het moment dat Gymworld opent. Met de komst van Gymworld was de toekomst van CaSa in Zoetermeer onzeker. Als namelijk aan alle regels moet worden voldaan kan CaSa eigenlijk nergens in Zoetermeer meer terecht. “We hebben alle locaties bekeken en eigenlijk de enige plek die 350 meter van een jeugdvoorziening is, is midden in het Noord-AA en dat is voor de bereikbaarheid niet heel handig” aldus Jeffrey van Gils, VVD Zoetermeer.


Daarnaast geeft de VVD aan dat het zonde zal zijn als CaSa moet vertrekken. Sinds CaSa naast de Boerderij zit, zijn er namelijk vrijwel geen incidenten geweest. “Mensen zullen zonder CaSa aangewezen zijn op de illegale handel, met alle criminaliteit die daarbij komt kijken, dat willen we voorkomen.” sluit Jeffrey af. In de coffeeshop wordt ook wiet verkocht.

CaSa moet in het proefjaar wel aan aanvullende voorwaarden voldoen. Ook wordt door alle partijen, zoals de gymverenigingen, goed in de gaten gehouden of de club niet een te grote aantrekkingskracht heeft op jeugd. Burgemeester Aptroot vindt de huidige locatie zeer geschikt voor vestiging van de coffeeshop: "De situatie is op deze locatie beheersbaar. Problemen zijn er bijna nooit."

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-