hokori meiyoZaterdag gingen er 3 katalopers naar België voor de Asahi Kata Cup en 2 vechters naar Winsum voor het Katsu gala. Zowel in België als in Groningen werden goede wedstrijden gedraaid. Bijzonder was dat ook op de kata, vorm, wedstrijden goed gescoord werd, Dojo Hokori Meiyo is doorgaans meer gericht op vechten dan op kata.

 

In België haalde Seth de eerste plek, door mooie kata’s te laten zien. Hij wist dit te doen ondanks dat hij voor het eerst op dit niveau uitkwam en in de afgelopen week nieuwe kata’s heeft moeten leren. Maureen en Cathelijne zaten bij elkaar in de poule, beide liepen hun verplichte kata krachtig, maar door een klein foutje mocht Maureen niet door naar de volgende ronde en Cathelijne wel. Cathelijne heeft ook daar weer een mooie strakke kata gelopen. In de halve finale wist ze de scheidsrechters voor haar te laten kiezen en mocht daarom de 3e prijs in ontvangst nemen.

De 3 katalopers deden ook mee in de categorie groepskata, in de senioren poule met hun 11 en 16 jaar. Een aantal van de scheidsrechters kozen voor dit drietal, maar helaas konden ze niet de meerderheid voor zich winnen. Ze zijn 3e geworden en dit ruikt naar meer. Ze gaan hard verder trainen en hopen dat ze het volgende toernooi hoger eindigen. Sensei Conchita is trots op het drietal, want binnen Dojo Hokori Meiyo is het vechten populairder dan kata. Zij hoopt dat het drietal meer mensen aansteekt om mee te doen aan volgende toernooien.

 

 Vechten in Winsum

Al vroeg in de ochtend waren Senna en Amber naar Winsum in Groningen afgereisd, ze waren pas in de avond aan de beurt. Door hun ervaring deelde de organisatie ze in bij de volwassenen. Senna heeft in een paar seconden laten zien wat hij kan. Zijn tegenstander ging door een goede trap knock-out en de scheidsrechters besloten de partij te stoppen. Senna werd als winnaar uit geroepen. Amber begon haar partij sterk en zette haar tegenstandster in haar achteruit, maar deze wist Amber 2x goed op haar lever te raken waardoor ze de partij helaas verloor. Senna een eerste plaats en Amber een tweede plaats.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-