MeervogelsNiet meteen een door deze ene wedstrijd, maar winst zou wel betekenen dat het heel spannend zou gaan worden wie op de plekken 5 tot en met 8 zouden gaan eindigen, in een korfbalcompetitie waarin ploegen elkaar geen duimbreed toegeven.

Eline van Lomwel was op vakantie in Turkije en miste daardoor deze belangrijke laatste veldwedstrijd voordat de zaal in wordt gegaan. De eerste 5 minuten werden gekenmerkt door wat slordige passing in de aanval van Meervogels, waardoor Fiks met de eerste kans gelijk raak schiet en daarmee een lesje in efficiency weggeeft.

Vervolgens tekenden Mike en Bastiaan een grote X op circa 7 meter van de korf op het veld waar ze rustig plaats namen en daarmee scoorden ze voor de 2-1 voorsprong.

Maar dan wordt de eerste stip gemist en vervallen de Meervogels opnieuw in wat slordige passing. Coach Dekker neemt een noodzakelijke time-out om de ploeg weer op scherp te zetten.

Het wordt een kat en muisspelletje waarbij de ploegen aan elkaar gekleefd lijken te zijn en het verschil nooit meer dan 1 treffer is. Het lijkt dan met 5-5 te eindigen na 30 hectische minuten maar daar had Anine Kerrebijn andere gedachten over als ze echt in de laatste seconde vanuit zowat de achterlijn nog 1 x doel treft, met het bijbehorende gejuich langs de kant tot gevolg.

De stand blijft tot 9-9 gelijk met Meervogels steeds in the lead maar dat veranderde bij de 9-10 door Fiks na 10 minuten in de 2e helft. Dit keer moeten de Meervogels in de achtervolging, wat uiteindelijk leidde tot 11-11 met nog 9 minuten te gaan.

In een wedstrijd die bijna alleen maar op een gelijkspel kon eindigen is het toch Meervogels dat voor het eerst een twee punten voorsprong pakt op 5 minuten voor het einde, door twee treffers van Sanne van Lomwel.

Helaas bleek ook deze voorsprong onvoldoende om de ploeg over de streep te trekken en komt de ploeg uit Oegstgeest in de laatste minuten nog langszij, waarmee het enerverende duel in een 13-13 gelijkspel eindigt.

Meervogels gaat over een paar weken de zaalcompetitie in waarbij nieuwsgierig wordt uitgekeken naar de nieuwe tegenstanders na de promotie naar de hoofdklasse van vorig seizoen.

Tekst: Eric Plugge

De treffers van deze wedstrijd werden gemaakt door Sanne van Lomwel en Mike Roos (3), Bastiaan Overwater en Renske Captijn (2), Anine Kerrebijn, Thom Weidmann en Jaimy Roos (1)