Foto 1Een gedeelte van de karateka’s van Dojo Hokori Meiyo reisde zaterdagochtend met Sensei Conchita en Senpai Ferry vroeg in de ochtend af naar Oude Tonge om de eer van Dojo Hokori Meiyo te verdedigen op de Yujin Cup.

Bij het onderdeel Kata behaalden na het lopen van zeer strakke Kata’s Enoah, Kyra de felbegeerde 1e prijs en Seth een mooie 2 prijs. Bij het onderdeel Kumite wonnen de Hokori Meiyo vechters Senna, Kyra, Yassine en Gwenn met veel gemak van hun tegenstanders en sleepten maar liefst 4 x een 1e prijs in de wacht. Amber vocht een goede partij, maar wist de scheidsrechters net niet te overtuigen voor de winst en behaalde wel een mooie 2 prijs.

Vier andere vechters waren met Sensei Wesley vrijdag afgereisd naar Engeland voor het British Open waar zij deelnamen namens het Nederlands team. Daan liet 2 mooie partijen zien en behaalde de eerste prijs in zijn categorie.

Foto 2Maureen won haar eerste twee partijen, waarvan één partij nog geen halve minuut heeft geduurd, door mooie technieken. Haar 3e partij was een zware, maar ze wist zich goed staande te houden. Op beslissing van de scheidsrechters verloor ze de partij en werd tweede.

Cathelijne vocht dit keer in een zwaardere categorie, maar liet 2 mooie gevechten zien, welke ze beide won. Hierdoor haalde ze de eerste prijs. Dave liet 4 mooie maar zware gevechten zien. Dit was zijn eerste toernooi in de heren lichtgewicht (volwassenen), hiervoor vocht hij in de jeugd en in onder de 21. Helaas verloor hij zijn laatste gevecht voor plaats 1 en twee. De organisatie heeft wél Dave zijn goede inzet beloond met de spiritprijs.

 

Foto boven: Een trotse Sensei Conchita en Senpai Ferry na een zeer enerverende en leerzame dag met hele goede resultaten.

Foto onder: De vechters met Sensei Wesley in Engeland.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-