De motie van D66 om een onderzoek in te stellen naar een open vaarverbinding vanaf de Zoetermeerse Plas werd dinsdag 6 december met ruime meerderheid aangenomen in de gemeenteraad. Met zo’n vaarverbinding kunnen bootjes vanuit Zoetermeer varen in de hele regio, Leiden ligt dan binnen handbereik.

noordAaEen open vaarverbinding heeft een belangrijke meerwaarde voor zowel Zoetermeerders als watersporters uit omliggende gemeenten. Zo’n verbinding is mogelijk te realiseren via een sluisje dat Zoetermeer aansluiting geeft op de Zuid-Hollandse wateren. Fractievoorzitter D66 Gernand Ekkelenkamp: “Er zijn steeds meer mensen in het bezit zijn van een bootje of sloep en die willen graag vanaf de Zoetermeerse plas doorvaren naar omliggende plaatsen. Nu is dat niet mogelijk. De gemeente Zoetermeer is een van de weinige gemeenten in Zuid-Holland zonder open vaarverbinding.”

D66 denkt dat Zoetermeer een toeristische plus krijgt als er een verbinding over water met de omgeving wordt gemaakt, zeker als er ook aanlegmogelijkheden op de Zoetermeerse Plas komen. Een onderzoek, waarbij ook gelet wordt op eventuele gevolgen voor de natuur en de daarin levende dieren, is nodig om te bepalen of het haalbaar is om deze open vaarverbinding te realiseren. Bij dat onderzoek zullen ook de omliggende gemeenten, de Provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap Rijnland, de Watersportvereniging Noord-Aa en scouting Pocahontas worden betrokken.

Foto: de Zoetermeerse Plas

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-