stroomgeneratorDe PDvZ (Partij Democratie voor Zoetermeer) roept het college op om aggregaten beschikbaar te stellen voor Oekraïne. Met de humanitaire actie wil de partij Oekraïne helpen de winter door te komen. De PDvZ zal dinsdag bij de uitgestelde raadsvergadering hiertoe een motie indienen.

De oorlog in Oekraïne duurt nu al ruim 9 maanden en is een andere fase ingegaan. Rusland heeft het vooral gemunt op de vitale delen van de energievoorzieningen door deze met geweld uit te schakelen. De bevolking van Oekraïne heeft nauwelijks stroom en ook de watervoorzieningen hebben regelmatig te maken met grote storingen.

Oekraïne heeft nauwelijks middelen ter beschikking om de stroom en warmte systemen te kunnen herstellen zeker nu de winter zijn intreden heeft gedaan. De regering van Oekraïne heeft een beroep gedaan op steden in Europa om aggregaten ter beschikking te stellen. De PDvZ vraagt aan de gemeente Zoetermeer om ook solidair te zijn met de bevolking van Oekraïne door aggregaten beschikbaar te stellen. René Haak, fractievoorzitter van de PDvZ: “Hulp in de vorm van generatoren zijn meestal kleine units die niet of nauwelijks kunnen worden uitgeschakeld door aanvallen. En met name ziekenhuizen en instellingen die afhankelijk zijn van een stabiele energievoorziening worden hiermee geholpen”. Ook roept hij in de motie de gemeente op er bij andere gemeenten en de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) door middel van een memo of brief te verzoeken om dit initiatief van Zoetermeer te volgen.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-