MHCZDit weekend traden de hockeydames van MHC Zoetermeer 1 aan tegen de Dames 1 van Zwart Wit. Zoetermeer startte sterk in Breda, maar wist uiteindelijk de winst niet binnen te halen.

Al binnen 3 minuten was er de eerst kans voor Zoetermeer, waarna Zoetermeer druk bleef uitoefenen op Zwart Wit en ze een aantal malen snel de bal wisten te veroveren. Na een goede combinatie over de linkerkant gaf Marylene Verhaar de bal vanaf de achterlijn op de inkomende Rachel Zuliani, die de bal in het lege doel tikte (0 -1). In het tweede kwart kwam Zwart Wit meer in de wedstrijd en begon Zoetermeer slordiger te worden tijdens balbezit. Na verkeerd uitverdedigen werd de bal ingeleverd in de as op eigen helft en vanuit deze omschakeling wist Zwart Wit de gelijkmaker op het scorebord te zetten (1-1).

Na rust ging de wedstrijd weer gelijk op. Er waren mogelijkheden voor beide ploegen vanuit strafcorners en wat kleine kansjes op het doel. Aan het begin van het vierde kwart was er een moment van onoplettendheid in de verdediging bij de dames uit Zoetermeer. De tegenstanders maakten van deze kans gebruik en na een voorzet voorlangs kon een Bredase speelster volledig vrij de bal bij de 2e paal binnentikken (2 - 1). Zoetermeer ging op jacht naar de gelijkmaker en behaalde twee strafcorners, helaas zonder resultaat. Na knullig balverlies in de opbouw op eigen helft, strafte Zwart Wit deze fout direct af door de beslissende 3-1 te scoren.

Hoofdcoach Mark Langemeyer: "Het is echt jammer dat onze fouten direct afgestraft werden door onze tegenstander. In basis speelden wij best goed en deden wij het hockeyend niet onder voor Zwart Wit. Even balen, maar nu gaan we de focus op de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen DSHC leggen."