Afbeelding1 copy copyAfgelopen zaterdag heeft de Historische Geuzen Wandeltocht plaatsgevonden, sportief wandelgroep mocht meer dan 200 wandelaars verwelkomen in de Dorpsstraat. Na de start bij de winkel Van Herwijnen werd de tocht richting het Noord AA ingezet.

Bij het Noord-Aa was de splitsing tussen de wandelingen van van de 12,5 km en de 25 kilometer wandeling.De 25 kilometer wandeling ging richting Oosterheem, al waar de Geuzen via de Rotte naar Zoetermeer kwamen. De 12,5 kilometer ging richting de Geuzenbrug en rond het Noord AA.

Alle afstanden hadden een rustmoment bij de Geitenboerderij ’t Geertje, de wandelaars van de 25 kilometer hadden nog een extra rust bij Stan & Ollie in Oosterheem. Via de wijken de Leyens, Buytenwegh en het Stadshart kwamen de wandelaars weer terug in het dorp. Bij de finish kregen de deelnemers nog een Geuzen medaille en konden ze bij Nutrition een shake met korting krijgen en bij BlackBird Bakery koffie met een kaneelbroodje.

Burgemeester Michel Bezuijen nam ook deel aan de wandeltocht samen met zijn echtgenote. Ze ervaarden de wandeling als een mooie aanvulling om kennis te maken met de vereniging, de stad en de natuur in en om Zoetermeer. De tocht nam de wandelaars ook nog mee langs het Festival Historisch Zoetermeer waar de wandelaars konden zien hoe de Geuzen zich hier verzamelden en op trokken richting Leiden.
De volgende Historische Geuzen Wandeltocht staat inmiddels al ingepland op zaterdag 24 september 2022.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-