avondtocht zoetermeer 2Het kanoseizoen is losgebarsten, maar deze week was de regen spelbreker om fatsoenlijk in de kano te stappen. De aanlegsteiger was ondergelopen, wat nog niet eerder was gebeurd in de geschiedenis van Zoetermeerse Kanovereniging De Sprinters.


vlonder onder waterHet water was meer dan 30 cm gestegen in de polder en dit leidde tot een situatie dat je over de steiger kon varen. Met droge voeten in- en uitstappen werd dus wat moeilijk.

Sinds de start van het kanoseizoen is het kanovaren enorm toegenomen. In heel Nederland waren de kano’s niet aan te slepen en zijn er maandenlange wachttijden om een kano aan te schaffen. De extra vraag naar kano’s, ook als gevolg van corona is niet het enige probleem. Veel kano’s worden Engeland, Zuid-Oost Azië en de Verenigde Staten gemaakt. Problemen met tekorten aan containers en de stremming in het suezkanaal maakten de schaarste alleen maar groter. De Zoetermeerse Kanovereniging De Sprinters heeft de afgelopen jaren, mede met subsidie van de Gemeente Zoetermeer, het Longfonds en Fonds 1818 geïnvesteerd in een breed assortiment van kano’s waardoor nieuwe leden ongeacht hun leeftijd goed uit de voeten kunnen met het clubmateriaal.

Afgelopen jaar hebben de leden van de kanovereniging trainingen gevolgd zodat kanovaarders zich kunnen redden in noodsituaties. Sinds de training zijn er ook meerdere noodsituaties geweest waarbij andere watersporters geholpen konden worden. Zo is een van de leden deze week twee recreatieve watersporters te hulp geschoten. Deze twee watersporters waren op de Vlietlanden omgeslagen en konden niet zelfstandig naar de kant komen. Een mooie actie die past binnen het scheepvaartreglement om elkaar te helpen op het water.

Wilt u ook de verkoeling opzoeken aankomende zomer? Informatie kunt u vinden op www.zkvdesprinters.nl.

-advertenties-

-goede doel-