Ilunga Pata Leroy VaesHet contract van ex FC Zoetermeer rechtsback Ilounga Pata met Huddersfield Town (Engeland) is niet verlengd. Waar hij komend seizoen gaat spelen is nog niet duidelijk, maar in de tussentijd traint het jonge talent weer mee met zijn oude club FC Zoetermeer.

 

"Jammer, maar een geweldige ervaring was het de afgelopen 2 jaar", zegt Ilounga. Zijn management is druk in overleg met diverse partijen, maar hij kan daar nog niets over zeggen.

Hoofdtrainer Leroy Vaes bood Ilounga de gelegenheid om zich tijdelijk fit te houden door met de Zaterdag selectie mee te trainen. "Zo gaan we om met FC Zoetermeer spelers, de deur staat altijd open", zegt Leroy.
Op de vraag of hij stiekem hoopt dat Ilounga komend seizoen bij FC Zoetermeer gaat spelen beginnen beide heren te lachen. "Hij mag direct aansluiten", aldus Leroy, “maar Ilounga is een talent, jong en moet gewoon even wachten. Zijn management is druk bezig en in de tussentijd mag hij hier meetrainen."

En mooi meegenomen; ondertussen heeft Ilounga ook wat meer tijd om naar zijn broertje te kijken die bij FC Zoetermeer in de O13 voetbalt.

 

Ferdy Macnack Hoofdtrainer nieuwe O23

Ferdy MacnackDe Hoofdtrainer van de nieuwe O23 wordt Ferdy Macnack, 45 jaar en al zo’n 33 jaar verbonden aan FC Zoetermeer. Macnack begon zijn voetbalcarrière op zijn 12e, toen de club in geel-blauw nog in het Westerpark gevestigd was. Dat deze echte spits een getalenteerd voetballer was bleek al snel; op zijn 16e debuteerde Macnack in het Eerste. Na wat buitenechtelijke omzwervingen bij o.a. Cromvliet, DWO en IJVV de Zwervers keerde hij toch terug bij zijn eerste liefde, toen al verhuisd naar de Scheglaan te Rokkeveen.

13 jaar geleden begon Ferdy als trainer van zijn oudste zoon Malcolm bij de F-jes waarna hij als jeugdtrainer allerlei teams onder zijn hoede had en zijn vier zoons in de loop der jaren stuk voor stuk langs zag komen in één van de vele jeugdteams die hij trainde.

-advertenties-

-goede doel-