aardwarmte 19 11 2019 780GroenLinks wil in Zoetermeer een, door de gemeente beheerd, warmtenet. De partij ziet warmte als de enige duurzame en betaalbare oplossing voor het verwarmen van huizen, scholen en andere gebouwen in Zoetermeer.

In 2040 heeft Zoetermeer de ambitie om energieneutraal te zijn. Dat betekent dat alle warmte en energie die onze gebouwen gebruiken duurzaam moet worden opgewekt. De gemeenteraad heeft besloten dat er weinig ruimte is voor opwek van elektriciteit met wind- en zonne-energie. Om te zorgen dat woningen in 2040 verwarmd zijn betekent dit volgens GroenLinks dat er vol ingezet moet worden op warmte uit de bodem zoals o.a. geothermie. En ook warmte die de industrie produceert kan zorgen dat er warm water door onze verwarmingen en kranen stroomt.

Om succesvol te zijn in het gebruik van warmte is het wat GroenLinks betreft noodzakelijk dat er een warmtenet komt. Op dit warmtenet worden zoveel mogelijk woningen aangesloten om het voor alle inwoners haalbaar en betaalbaar te maken. GroenLinks gaat bij de vaststelling van de RES, de Regionale Energiestrategie, het college vragen een onderzoek te doen naar hoe zo’n warmtenet eruit moet komen te zien.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-