geld zakDe gemeenteraad besloot in 2019 alle aandelen Eneco te verkopen. Dit leverde een bedrag van 95 miljoen op. Door de coronacrisis is er inmiddels 35 miljoen uitgegeven aan coronamaatregelen en steun aan verenigingen, cultuur, onderwijs, WMO en jeugdzorg.  Wat zou ú doen met de overige 60 miljoen?

De PvdA vroeg inwoners precies een jaar geleden wat zij met 95 miljoen euro zouden doen. Daar kwamen meer dan 400 reacties op. Een geplande bijeenkomst over deze ideeën kon toen vanwege corona helaas niet doorgaan. Fractievoorzitter Margot Kraneveldt “Er is inmiddels al een flink deel van het geld opgegaan aan allerlei maatregelen, maar er blijft nog genoeg over om mooie dingen van te doen.” Door de coronacrisis en de gevolgen daarvan voor diverse groepen in de samenleving wil de PvdA graag weten welke keuzes de Zoetermeerder nú zou maken. Wat vinden Zoetermeerders belangrijk. Grote of kleine ideeën, voor veel of weinig geld, voor welke doelgroep dan ook: alles mag ingebracht worden. Iedereen die zijn of haar idee wil delen, kan vanaf 11 februari 2021 terecht op de speciale website: www.60miljoen.nl.

De deadline is 22 maart. Daarna worden alle ideeën verzameld. Er wordt nog bekeken of iedereen die een idee heeft ingestuurd kan worden uitgenodigd voor een digitale bijeenkomst. Alle ideeën worden vervolgens aangeboden aan het college en de gemeenteraad, waarbij de beste ideeën extra onder de aandacht zullen worden gebracht. Dit voorjaar zal het college een definitief besluit nemen.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-