eenzaam 3CDA-raadslid David Weekenstroo pleit ervoor dat er naast steunmaatregelen voor verschillende groepen in de samenleving ook een pakket komt gericht op jongeren. Voor jongeren is weinig tot niets geregeld, terwijl zij wel kampen met stevige problemen door de coronacrisis.

“De overheid heeft inmiddels vele miljarden in de Nederlandse economie gepompt om de bedrijven overeind te houden. Daarnaast zijn er diverse andere maatregelen getroffen, zoals begeleiding naar nieuw werk voor mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt. Alleen voor jongeren is niets geregeld,” aldus Weekenstroo. “Dit terwijl juist ook jongeren getroffen worden door de coronacrisis. Ze kunnen niet naar school, niet (in teamverband) sporten, niet uitgaan, elkaar niet ontmoeten. Al ruim een jaar kunnen jongeren niet gewoon ‘jong’ zijn en de dingen doen die bij deze levensfase horen.”

 

Geduld hebben

Hoe erg is dat eigenlijk? Het CDA-raadslid is duidelijk: “Je zou het af kunnen doen met dooddoeners als ‘vervelend, maar niet het eind van de wereld’ of ‘ze moeten maar geduld hebben en het even uitzitten’. Maar volgens mij doen we hier dan de jeugd ernstig mee te kort. Voor de jeugd, en vooral voor kwetsbare jeugd, brengt deze crisis behoorlijke risico’s met zich mee,” aldus raadslid Weekenstroo “Denk aan achterstanden in opleiding, geen stage kunnen vinden, minder werkgelegenheid. Maar ook risico’s op het vlak van (geestelijke) gezondheid en geen geld kunnen verdienen. Bovendien draait de jeugd op voor de gevolgen op de lange termijn, zowel economisch als sociaal. De effecten kunnen groot zijn.”

Het CDA vraagt het college daarom of er middelen, zoals cultuur en sport, ingezet kunnen worden om de geestelijke gezondheid van jongeren te verbeteren.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-