zonnepaneel op dakDe gemeenteraad zal maandag 25 januari een besluit nemen over het raadsvoorstel Lokale verkenning windenergie en zonnestroom. De LHN zal hierop een amendement indienen, om te bereiken dat de opbrengst van investeringen in windenergie of zonnestroom ten goede komt aan de eigen regio.


Het college wil vooral inzetten op duurzame elektriciteitsopwekking met behulp van zonnepanelen op grote en kleine daken, parkeerplaatsen en geluidschermen. Windenergie en zonnevelden zijn minder wenselijk, daar is ook minder draagvlak voor binnen Zoetermeer.


LHN wil voorkomen dat zonneparken en windmolens in handen komen van ontwikkelaars, de opbrengst van deze duurzame energiebronnen vloeit dan weg naar, veelal buitenlandse, investeerders. Het amendement van LHN vraagt het college om voorwaarden te verbinden aan het aanleggen van zonneparken en windturbines met als doel de opbrengst van de opgewekte energie voor de regio te behouden. Bij verkoop van grond voor windmolens en zonneparken zou de raad daarover moeten kunnen meedenken.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-