derya_yulaDe fractie GroenLinks Zoetermeer wil meer perspectief voor jongeren in Oosterheem, na de onrust in deze wijk. “Op lange termijn is straffen geen oplossing, door middel van maatwerk, aandacht en begeleiding kunnen we investeren in oplossingen voor de lange termijn”, aldus raadslid Derya Yula.


“Deze jongeren wegzetten als crimineel en enkel repressief straffen biedt misschien een oplossing voor de korte termijn, maar op lange termijn wordt het probleem daarmee niet opgelost. Het gaat om gedragsverandering en dan is het van groot belang om in te zetten op een combinatie van hulpverlening, strafmaatregelen en zorg. Laten we deze jongeren en hun broertjes en zusjes perspectief bieden en juist niet in de schoot van echte criminelen duwen”, stelt Derya Yula.


Dit kan volgens GroenLinks bijvoorbeeld door te investeren in de Zoetermeerse wijken en voorzieningen, maar vooral ook in gezinnen en jongeren zelf. Daarnaast is het belangrijk dat buurtbewoners met elkaar in gesprek blijven en naar elkaar luisteren.

Foto: raadslid Derya Yula

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-