emountainbike 2Het Buytenpark stroomde dit weekend vol met mountainbikes met maar liefst twee grote wedstrijden. Het eerste NK E-Mountainbike werd verreden en over hetzelfde parcours reden ook de mountainbikers van het internationale 3-Nations Cup Mountainbike.

emountainbike 3  emountainbike 1 

Het NK E-Mountainbike is een nieuw onderdeel binnen de mountainbike-sport, waarbij de deelnemers rijden op 'e-bikes’: fietsen met een motortje. Er mag alleen ondersteuning van de motor zijn wanneer er getrapt wordt, met een trapondersteuning tot maximaal 25 kilometer per uur. Het NK werd georganiseerd door Stichting Wielerpromotie die hoopt dat er zo meer bekendheid zal komen voor deze nieuwe sport. Het wordt veel gedaan door oud-topsporters binnen de mountainbike-wereld en door deelnemers die het gewone mountainbiken te zwaar vinden.
Jeroen van Eck werd op het Zoetermeerse parcours de eerste Nederlands kampioen op de E-Mountainbike, gevolgd door Frank Beemer en Bart Brentjens.

 

3-Nations Cup

Op hetzelfde parcours als het NK E-Mountainbike werd dit weekend ook de internationale 3-Nations Cup Mountainbike gereden, een wedstrijd voor alle categorieën. De wedstrijd bij de Elite heren werd gewonnen door de Belg Pierre de Froidmont. In de Funklasse wonnen Peter van Dam en Samantha Sinninghe.

3 nations 1  3 nations 2 

Foto ('s) door: Gerard van Warmerdam, NK E-Mountainbike: https://foto.vwarmerdam.nl/2019/1e-NK-e-mountainbike-Zoetermeer/

3-Nations Cup: https://foto.vwarmerdam.nl/2019/XLC-3-Nationscup-MTB-Zoetermeer/

-advertenties-

-goede doel-