20190314 6205Jeu de Boulesclub Zoetermeer maakt zich met 170 leden klaar voor het grote feest van de opening van hun nieuwe Boulodrome. Het nieuwe clubhuis, met overdekte binnenbanen, wordt zaterdag geopend door burgemeester Aptroot.

De eerste paal werd in juni 2018 geslagen en sindsdien is er heel veel werk verzet in het nieuwe pand. De gehele inrichting en aankleding van het pand is door de leden zelf verzorgd, tot aan de riolering en het installeren van de bar en keuken aan toe. “Er is met zeker 30 vrijwilligers maandenlang keihard gewerkt om het hier allemaal in te richten”, vertelt Huub van Megen, “de keuken, kantine, bar, en zelfs de verwarming is allemaal zelf aangelegd!”. Voor de kantine werden delen van de oude bar uit het vorige pand weer hergebruikt. “Maar deze bar is wel wat groter, dus we moesten het hier en daar uitbreiden!”


Pas afgelopen week werd de vloer in de kantine gestort, een kostenpost die onvoorzien meer opliep dan verwacht. Huub: “We hebben de leden om hulp gevraagd en binnen een week hadden we al bijna de helft van het benodigde bedrag binnen. Dat bewijst toch maar dat de leden wel iets over hebben voor hun club!”

20190314 6182  20190314 6185 


Januari in gebruik

In januari werd het pand al in gebruik genomen, hoewel dat af en toe wel even behelpen was, zonder verwarming, kantine en keuken. Maar de banen waren in ieder geval al te gebruiken en de leden zagen het clubgebouw elke week groeien en mooier worden. “Het verlaagd plafond in de kantine is nog wel een wens, maar moet even wachten. Het geld is nu echt op!”, aldus Huub van Megen.
In de hal liggen nu 11 banen klaar voor gebruik, of 9 wedstrijdbanen. Op een speelavond komen geregeld rond de 60 leden, wat gezellig druk is, maar niet overvol. Er zijn ook middagen en ochtenden waarop gespeeld kan worden, veel oudere jeu de boulesspelers spelen liever niet ’s avonds. “Maar we hebben echt niet alleen maar 50+ spelers in de club, ook voor jongeren is het een heel leuke sport. Het is gezellig, heel sociaal, uitdagend en zeker ook spannend”, zo somt Huub de voordelen van jeu de boules op.


Elke dinsdagavond is er bij Jeu de Boulesclub Zoetermeer in het Burgemeester Vernèdepark in Driemanspolder introductieles voor nieuwe leden van half zeven tot half acht. Als de beginners de basisvaardigheden hebben geleerd, stromen zij door naar één van de andere speelgroepen.

20190314 6172  20190314 6188 

-advertenties-

-goede doel-