mz deboerderij3Met de komst van Gymworld kan coffeeshop Casa niet op de huidige locatie aan de Amerikaweg, bij De Boerderij, blijven. Het beleid van de gemeente stelt namelijk: het is verboden om een coffeeshop te vestigen in de nabijheid van voorzieningen die primair gericht zijn op jongeren.

Op een voorlichtingsbijeenkomst van de gemeente over de plannen voor Gymworld werd volgens Zó! Zoetermeer echter de indruk gewekt dat de coffeeshop blijft waar hij nu is. Marijke van der Meer, fractievoorzitter Zó! Zoetermeer: “Het kan natuurlijk niet dat een coffeeshop midden tussen de voorzieningen die primair gericht zijn op jongeren blijft staan.” In de coffeeshop is ook wiet verkrijgbaar.

De fractie van Zó! Zoetermeer vraagt aan het college of er al een nieuwe locatie bekend is voor de coffeeshop. Voor een nieuwe locatie moeten waarschijnlijk weer vergunningen worden aangevraagd en kunnen bewoners bezwaar aantekenen. Zó! Zoetermeer vraagt zich dan ook af of de verhuizing gerealiseerd kan worden vóórdat Gymworld in gebruik wordt genomen.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-