20190326 6584 copyMeester Vincent Koek geeft les aan groep 8 op basisschool De Jacobsvlinder in Palenstein. De kinderen van de Jeugdpers Brede School op de Jacobsvlinder interviewden hun meester en wilden alles van hem weten.

Vincent geeft nu les aan groep 8, iets wat hij al sinds zijn afstuderen als leerkracht wilde doen, maar het kwam er nooit van. Hij werkte, na een aantal jaar onderwijs, een tijd bij het bedrijfsleven. Toen hij weer terugkwam in het onderwijs heeft hij 17 jaar gewerkt als directeur, maar de laatste paar jaar van zijn carrière wilde Vincent het liefst weer ‘gewoon voor de klas staan’.

Als u geen meester was geworden wat wilde u dan zijn?
“Ik wilde altijd al meester worden, maar als dat niet kon zou ik iets met toneel gaan doen.’’

Heeft u ooit gespijbeld?
“Ja zeker, in Delft als het mooi weer was, ging ik wel eens onder de les met mijn vrienden naar een koffie terras. Ik zat op het Hugo Grotius College en ik ben gek op koffie. Maar heel vaak liep het toch fout af. Zo had leraar het gemerkt dat we aan het spijbelen waren en gaf het door aan mijn ouders. Die waren verbaasd omdat ze dachten dat ik gewoon op school zat!”

Hoeveel kinderen heeft u en hoe oud zijn ze?
“Ik heb 4 kinderen: Mijn oudste zoon Robin is pas 34 jaar geworden, Mijn dochter Martine is 33 jaar. Carlijn is 30 jaar. De jongste heet Elske en is 26 jaar.”

Wat vindt u van deze school en waarom?
“Ik vind de samenstelling bijzonder. Het unieke van deze school is dat er heel veel kinderen uit een andere cultuur komen, dat is een leuke uitdaging.”

Wat kan er veranderen aan deze school?
“Ik zou graag willen dat er meer leerplekken zijn in de klas voor de leerlingen. We hebben nu maar twee leerplekken en dat is een beetje weinig.”

Wat is er goed aan deze school?
“Ik vind de tribune goed aan deze school maar het podium zou iets hoger mogen. Als je nu bovenaan op de tribune zit, kan je de voorstelling op het podium niet goed zien, omdat het te laag is.”

20190326 6585  20190326 6578 

Waarom bent u meester geworden?
“Omdat ik het leuk vind om kennis over te dragen naar kinderen! Ik zie het ook in de klas dat kinderen het vaak ook heel leuk vinden om elkaar te helpen.”

Wat vind u van groep 8?
"Het is een uitdaging, maar dat vind ik niet erg. Ik vind het belangrijk omdat ik de laatste leraar ben op de basisschool die ze nog iets mee kan geven."

Haalde u vroeger ook altijd goede cijfers op school?
“Ik haalde meestal wel goede cijfers maar soms ook wel onvoldoendes!”

Wat was uw favoriete vak vroeger?
“Ik ben gek op geschiedenis, en als tweede vak economie. Geschiedenis is nog steeds mijn favoriete vak, maar nu in deze klas geeft juf Greetje de geschiedenislessen.”

 

Tekst en foto's: Jeugdpers Bredeschool De Jacoobsvlinder - Amira, Parmida, Kasj, Hind en Millie

-advertenties-

-goede doel-