IMG 7744 1vBij de start van de verbouwing van de voormalige Kwikfit garage aan de Vlamingstraat werd ook de nieuwe naam van TERRA onthuld. Met het betrekken van de nieuwe locatie (begin 2020), zal TERRA ook de naam gaan veranderen. Zowel de locatie als de organisatie gaan dan verder onder de naam… Franx.

Wethouder Robin Paalvast startte de verbouwing door een muurtje weg te slaan met een zware sloophamer. Na het slopen kan er nu echt gebouwd gaan worden aan het nieuwe onderkomen van TERRA. Natalie Vinke: "Franx is een moderne, pakkende naam die óók nog eens de historie van het pand eert. Het pand werd in 1923 gebouwd door garagehouder Dirk Franx (in samenwerking met zijn zwager Piet van Herwijnen). Dirk Franx had een passie voor techniek en was een creatieve duizendpoot. Hij ontwierp en bouwde een van de eerste zweefvliegtuigen, een bietenrooimachine en de ijsslee (die als kunstwerk te zien is in het Dobbepark). Een inspirerend persoon dus, van wie we de naam graag adopteren!"

Foto door: Petrie Coomans

 

Bekijk ook de Kerstfilm van Zoetermeer Actief! De Kerstfilm 'Een Wonderlijke Kerst' is te zien op: www.zoetermeeractief.nl/kerstfilm

Een sprookjesachtige film over kaarsjesavond in de Dorpsstraat Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-