Broodje tonijnslade met appelSpeciaal voor Zoetermeer Actief heeft Smugglers’ Kitchen deze zomervakantie weer een aantal lekkere recepten voor je. Het zijn allemaal makkelijke maaltijden die stapsgewijs zijn uitgelegd. Vandaag  een broodje tonijnsalade (met appel).


Wij zijn dol op tonijn. Het is in veel vormen te gebruiken in de keuken. Met name op zondag ben ik nog wel eens op zoek naar iets ‘lekkers’ voor de lunch. Idealiter heb je deze gedachten als het een graad of 25 is. Maar die temperaturen halen we in ons koude kikkerlandje niet zo vaak. Daar heb ik het volgende op bedacht. Als de zon buiten niet schijnt laten we hem dan in ieder geval laten schijnen op je bord!

Boodschappen: Oerbroodjes (lekker donker), Blikje tonijn op olie, 1 kleine ui, augurkjes, 1 appel (jonagold), Mayonaise, 1 gekookt ei, 1 tomaatje, rucola, 1 lente-uitje, witte peper, zout en paprikapoeder.

Stap 1: Meng de tonijn (eerst uit laten lekken) met de fijngesneden augurkjes, een gesnipperd uitje, de appel (in kleine blokjes gesneden), 1 ei (verkruimeld) de mayonaise (2 á 3 eetlepels), witte peper, zout en het paprikapoeder. Goed mengen (prakken) met een vork.
Stap 2: Snij het broodje open en bedek met de rucola sla. Schep daar twee eetlepels van je tonijnsalade op. Leg er twee plakjes dun gesneden tomaat op en wat fijn gesneden lente-ui.


Ik durf het bijna niet te zeggen, maar dit was het!
Wedden dat je huisgenoten dit heerlijk vinden?


NB Dit was alweer de laatste in deze zomerreeks. Alle recepten zijn terug te zoeken op de site van Zoetermeer actief. Wil je meer? Kijk dan eens op de site of zoek ons eens op op facebook.

Broodje tonijnslade met appel brood  Broodje tonijnslade met appel ingredienten 

Marco Vroedsteijn

www.smuggler.nlLOGO CONTOUREN WIT  | http://www.facebook.com/SmugglerNL
Vragen? Mailen mag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Je vindt alle recepten van Smugglers' Kitchen hier gemakkelijk weer terug: https://www.zoetermeeractief.nl/recepten

-advertenties-

-goede doel-