20180127 122802Wethouder Taco Kuiper opende zaterdag 27 januari het nieuwe ArchitectuurPunt Zoetermeer. Het ArchitectuurPunt wordt de plek in Zoetermeer waar iedereen in gesprek kan gaan over de kwaliteit van de gebouwde omgeving en toekomstige ontwikkelingen.

De stad is continu in ontwikkeling en bij bouwprojecten zijn veel verschillende partijen betrokken. Veranderingen in de stad hebben effect op inwoners, ondernemers en bezoekers. Hoe koppelen we al hun ideeën? Dat is een grote uitdaging. Het maken van de stad is een ingewikkelde puzzel. Het ArchitectuurPunt zal een bijdrage leveren om alle puzzelstukjes op de juiste plek te krijgen. Vanuit verschillende invalshoeken, onafhankelijk en samen met een groot aantal verschillende organisaties worden activiteiten georganiseerd. Taco Kuiper legde het eerste stukje van de puzzel van de kaart van Zoetermeer.

De openingsactiviteit bestond uit een serie goedbezochte lezingen over de transformatie van het net opgeleverde Stadhuis-Forum. De gevels (Common Affairs Architecten) en het interieur (oth_ Architecten) van het stadhuis en de bibliotheek van Zoetermeer hebben een complete make-over gekregen.

In het ArchitectuurPunt Zoetermeer zullen lezingen, stadsdialogen, tentoonstellingen en stadswandelingen worden georganiseerd.

-advertenties-

-goede doel-