IMG 6445Het Kerstcircus wil er zijn voor iedereen en daarom gaven zij 20 kaarten weg aan Kiwanis De Hoop. Kiwanis nodigde kinderen uit die het financieel nooit zouden kunnen opbrengen om naar het circus te gaan, de meeste van deze kinderen kende het circus alleen van TV. Een geweldige belevenis stond hen te wachten.

IMG 6450  IMG 6457 

 

Het circus heeft iets magisch en biedt een belevenis voor jong en oud. Het Kerstcircus Zoetermeer komt al jaren graag naar onze stad en zet dan de tent op bij het Silverdome. Het circus is voor mensen met een smalle beurs niet makkelijk toegankelijk en daarom stelde het Kerstcircus dit jaar 20 kaarten beschikbaar voor Zoetermeer Actief om door te geven aan Zoetermeerders die niet zomaar naar het circus kunnen. Kiwanis De Hoop is al jaren actief in touw voor kinderen die rond de armoedegrens leven. Kiwanis lid Michel Oldenburg zegt hierover: "Kiwanis is een groep betrokken ondernemers die zich inzet voor kinderen in onze stad. Toen ik hoorde dat wij met een groep naar het circus mochten, kwam dat als een cadeau waar ik niet op gerekend had. We hebben kinderen die nog nooit in het circus geweest zijn en niet weten hoe het is om zo dicht op de artiesten te zitten".

Kiwanis kocht voor alle kinderen popcorn, waarna zij, een beetje gespannen naar de ingang van de tent liepen. Daar stond speciaal voor de gelegenheid de circusdirecteur op hun te wachten. Niet veel later zaten de kinderen vooraan op de tribune.

IMG 6942  IMG 7136 

Michel zelf wilde geen kaartje bezet houden en was van plan om aan het begin van de show weg te gaan, maar hij mocht van de directeur wel even blijven om van de reacties van de kinderen te genieten. "Wow, dat is echt hoog zo in die ring", zei één van de kinderen over de artieste die aan een ring hing, in de nok van het dak. Zij deed dit aan één arm of hangend ondersteboven.

Vooral de clown stal de harten van de kinderen, vooral toen hij iedereen vroeg zijn mond open te doen en een popcorntje in hun mond probeerde te gooien. Eerst deed hij dat bij kinderen, maar ook een vader deed zijn mond open. Als een kwajongensstreek gooide de clown een half bakje popcorn in zijn gezicht en rende hard weg.

Michel vertelt: "aan het einde vonden ze het zo jammer dat het afgelopen was, dat ze bijna niet weg wilden. Ik heb gezien hoe ze zaten te stralen tijdens de show en dat is onbetaalbaar".

 

Het Groot Kerstcircus is nog tot en met zondag 7 januari in Zoetermeer. Elke dag geven zij twee voorstellingen, met uitzondering van 1 januari. Met de bon hieronder krijgt u korting op de toegang! Print de bon uit of laat deze zien op uw telefoon.

Flyer Groot Kerstcircus Zoetermeer front MED

-advertenties-

-goede doel-