Speciaal voor Zoetermeer Actief heeft Marco Vroedsteijn van Smugglers’ Kitchen deze zomervakantie lekkere recepten voor u gemaakt. Het zijn eenvoudige makkelijke gerechten die stapsgewijs worden uitgelegd. Vandaag deel 7: vitello tonnato.

VITELLA TONATOEen zomers gerecht bij uitstek! Je kunt dit eten als hoofdgerecht, maar het is ook uitstekend geschikt als tussengerecht. Bovendien een uitgelezen kans om de glazen nog eens vol te schenken. Idealiter drink je hier een lichte witte wijn bij. Met dit gerecht scoor je zeker punten. Als ze toch eens wisten hoe makkelijk het te maken is!

Boodschappen

1 blikje tonijn, 200 g plakjes gebraden kalfsfricandeau (gewone varkens fricandeau mag ook. Dan kun je van het verschil in prijs nog een flesje wijn erbij kopen), rucola, 5 el mayonaise, 2 el kappertjes, 2 ansjovisfilets uit blik, 2 el olijfolie, zout, versgemalen peper en een citroen.

Twee stappen

Stap 1: Mix met een blender alle ingrediënten door elkaar behalve de citroen, de fricandeau en de rucola. Voeg naar smaak wat citroensap toe en uiteraard wat peper en zout. Gebruik eventueel wat water om de saus meer vloeibaar te maken. Proeven mag! De saus mag best een beetje peperig zijn.

Stap 2: Leg een handje rucola op een bord en drapeer daar de kalfsfricandeau overheen. Niet te netjes anders geloven ze niet dat je het zelf gemaakt hebt. Schenk de tonijnsaus erover en plant hier en daar een kappertje voor het showelement. Flinterdun gesneden plakje citroen erbij en een beetje verse zwarte peper.

#smugglerskitchen #recepten #vitellotonato #tussengerecht #hartig

PS Exact dit zelfde gerecht leent zich ook prima voor op een Italiaanse bol. En dan noemen we het een lunchgerecht!

 

Alle Zomerrecepten kunt u hier terugvinden: Zomerrecepten

Tekst: Marco Vroedsteijn, www.facebook.com/Smugglerskitchen

Marco smugglers kitchen

-advertenties-

-goede doel-