Speciaal voor Zoetermeer Actief heeft Marco Vroedsteijn van Smugglers’ Kitchen deze zomervakantie lekkere recepten voor u gemaakt. Het zijn eenvoudige makkelijke gerechten die stapsgewijs worden uitgelegd. Vandaag deel 6: Smugglers' quiche.

SMUGGLERS QUICHEAls er één gerecht is waarmee je eindeloos kunt variëren dan is het wel de quiche. De versie die ik vandaag beschrijf is voor ons de meest gemaakte. Het fijne van een quiche is dat je hem zowel warm als koud  kunt eten. Dus ook ideaal voor de picknick of om mee te nemen naar het strand. Hoewel ook onze kinderen vroeger niet altijd even dol waren op alle groenten, hebben ze altijd wél gesmuld van de Quiche.

Boodschappen

500 gram gehakt, 4 eieren, 1 pakje bladerdeeg, 1 zakje geraspte kaas, 300 gram prei, 4 plakjes zongedroogde tomaat, scheutje melk, paneermeel, 2 uien.

Drie stappen

Stap 1: Gehakt rullen in een ruime pan, daarna afgieten zodat het gehakt lekker droog is. Scheutje olijfolie erbij. Gesnipperde uien toevoegen. Na 5 minuten de fijngesneden prei en de fijngesneden zongedroogde tomaat erbij. Peper, zout en Italiaanse kruiden toevoegen naar smaak. Oven voorverwarmen op 200 graden.

Stap 2: Ronde bakvorm bekleden met plakjes bladerdeeg (probeer minimaal 3 plakjes over te houden, beetje paneermeel met geraspte kaas op de bodem. Nu het prei/ui/gehaktmengsel erop. 

 

Stap 3: Maak in een aparte bak een mengsel van ei, geraspte kaas en een scheutje melk. Ook dit mengsel voorzien van een beetje verse peper en zout. Giet dit mengsel uit over het gevulde bakblik en smeer uit met een lepel. Daarna de resterende bladerdeeg in reepjes snijden en in ruitpatroon over het mengsel leggen.

40 minuten in de heteluchtoven, wel onderin dan verbrandt hij niet en wordt de bodem ook goed knapperig.

#smugglerskitchen #quiche #hoofdgerecht #snack #hartig

PS Natuurlijk kun je dit ook maken met ham, spinazie, bloemkool, witlof, allerlei soorten kaas, broccoli etc. etc.  Eigenlijk is het maken van deze quiche een uitstekende methode om van je restjes in de koelkast af te komen!

 

Alle Zomerrecepten kunt u hier terugvinden: Zomerrecepten

Tekst: Marco Vroedsteijn, www.facebook.com/Smugglerskitchen

Marco smugglers kitchen

-advertenties-

-goede doel-