sh dobbeplas 3Het Dobbegebied wordt het Centraal Park van de stad, met volop ruimte voor ontspanning en vermaak op en rond het water. Het college is blij met de resultaten van het samenspraaktraject over het Dobbe-gebied.

Groen, fijne zit- en speelplekken, grote en kleine evenementen en activiteiten zorgen er voor ontspanning en vermaak. Het gebied rond de Dobbe fungeert momenteel voornamelijk als doorgangsgebied. De vele mogelijkheden van deze groene waterrijke plek middenin de stad worden nu niet optimaal benut. De nieuwe visie brengt hierin verbetering.

In samenwerking maakten Terra Art Projects, het CKC, Floravontuur, Storytellers, Stadsmuseum, Bibliotheek, ondernemers, eigenaren, bewoners, kunstenaars en de gemeente de visie voor het gebied. Wethouder Robin Paalvast (cultuur & evenementen) is erg blij met hun inzet en alle reacties van Zoetermeerders: “Deze visie voor een Centraal Park in de binnenstad van Zoetermeer biedt een goede basis om het gesprek aan te gaan over de invulling van dit bijzondere gebied tussen Dorpsstraat en Stadshart.”
Het college stelt voor dat de Markt de primaire evenementenlocatie blijft. Concrete plannen voor het gebied worden in samenspraak met bewoners en organisaties uitgewerkt.

-advertenties-

-goede doel-