DSC 5840 copyJoyce van Loon in het zonnetje gezet door leden van de Voedselgroep

Het Zomerfeest van de voedselgroep werd afgelopen zondag gehouden bij de lunchroom van Stichting Iedereen Een Maaltijd. De Voedselgroep Zoetermeer is een groep op facebook met ruim 1000 leden. Tijdens het feest werd de beheerder van deze groep. Joyce van Loon, verrast door de leden.

 

De voedselgroep is ontstaan voor mensen in de minima die nauwelijks hun hoofd boven water kunnen houden. Doordat deze mensen soms net buiten alle bestaande hulpregelingen vallen hebben ze de hulp nodig van de voedselgroep. De mensen die zich hadden ingeschreven voor het feest spraken af om allemaal iets mee nemen wat bij zou dragen aan het feest. Hierdoor waren er veel verschillende heerlijke hapjes en salades. De locatie, de lunchroom in het Woonhart, werd geheel gesponsord door Stichting Iedereen Een Maaltijd van Brenda Hartgring.

Tijdens het feest werd Joyce van Loon in het zonnetje gezet door de leden van de voedselgroep. Joyce doet het beheer van de voedselgroep Zoetermeer buiten haar eigen werk om en doet dit dus meestal in de avonduren of in het weekend. De groep bedankte haar voor alle tijd en energie die zij stopt in het belangeloos helpen van anderen. Tussen de bedrijven door werd er steeds een cadeau aan Joyce aangeboden, zoals een mooi naambord voor bij de voordeur door Nelleke Reitsma-Pelle, een plant van Bloemenwinkel Bossenwaard en een waardebon van een taart door Anny de Greef van Taartenfontein.  

Er was een kinderbingo en clownoptreden door Marcel Bruijnius en Cater&Co zorgde voor suikerspinnen.  Aan het einde van het feest werd door de clown nog een flinke hoeveelheid boodschappen aangeboden aan Joyce om die te kunnen verdelen over de noodpakketten. Deze waren ingezameld Bij Albert Heijn Meerzicht met dank aan Leo van der Meer.

 

Tekst en Foto's: Jordy Bruijnius

DSC 5833  DSC 5846  DSC 5842 
 DSC 5853  DSC 5866  DSC 5869
 DSC 5882  DSC 5898  DSC 5894

-advertenties-

-goede doel-