De komende twee maanden is het erop of eronder voor amateurtheater Greg en Baud. Het Kwadrant gebouw waar ze nu zitten, sluit op 1 april en een definitieve oplossing is er nog niet. Staan de 500 vrijwilligers en leerlingen van Greg en Baud Productions in april op straat of wordt er nog een oplossing gevonden?

 

theater kwadrant7In maart 2015 heeft de gemeenteraad het besluit genomen om het Kwadrant gebouw te sluiten. Eind 2017 is de verbouwing van het CKC klaar en de gemeente Zoetermeer heeft herhaaldelijk voorgesteld aan Greg en Baud daar hun intrek te nemen. Greg en Baud kan zich niet in deze plannen vinden en heeft zich uitgesproken tegen een verhuizing naar het CKC, zij zijn de afgelopen tijd zelf op zoek geweest naar nieuwe ruimte.

Wethouder Robin Paalvast: "Greg en Baud kan nog steeds naar het CKC. Een eigen locatie wordt nu heel moeilijk omdat de financiën niet rond komen. Fonds 1818 is bereid om mee te financieren, maar vond het laatste businessplan financieel niet haalbaar". De wethouder wil Greg en Baud maximaal ondersteunen, maar geeft aan hierin geen concrete ideeën te hebben. Afgelopen maandag is een memo naar de raad verstuurd met de laatste stand van zaken rond Greg en Baud.

 

Huur-koop optie

Gerard Zijlstra, voorzitter van Greg en Baud Productions vertelt dat hij de memo aan de raad gezien heeft, maar wil dit nuanceren. “In de memo staat dat de financiers zijn afgehaakt. Dit is slechts gedeeltelijk waar, want inmiddels hebben we de eigenaar een voorstel gedaan voor een huur-koop optie. Dit zou betekenen dat we eerst het pand huren en daarna kopen”, vertelt Gerard.

Het gaat om een pand aan de Wattstraat 54 waar voorheen het kantoor van PostNL zat. Eerder wilde Greg en Baud naar het Qseum, maar dit pand ligt in een gebied waar het theater om milieu redenen geen toestemming kreeg om zich te vestigen. “Al een tijd is het pand aan de Wattstraat een optie voor ons. We hebben eind vorige week een bod gedaan via onze makelaar. We leven tussen hoop en vrees en verwachten deze week nog een reactie van de eigenaar van het pand”.

Gerard: "Fonds 1818 steunt ons en heeft aangegeven heel graag met ons verder te willen. Op dit moment zijn de financiën nog niet rond, maar zij denken met ons mee en wij hebben er nog steeds vertrouwen in dat er een oplossing zal komen. Wij zijn met 500 mensen die zich met hart en ziel inzetten voor theater, voor zoveel enthousiasme moet toch wel een toekomst zijn?"

 

 Reactie CKC & partners

Susan Langeveld, directeur CKC & partners: ‘De verbouwing CKC & partners gebouw is gestart en heeft al geresulteerd in een mooie oefenruimte waardoor een aantal nieuwe, grote amateurgezelschappen al hun intrek hebben genomen in ons pand. Andere groepen waaronder voormalig huidige Kwadrantbewoners zoals Circus Nevermind volgen nog. Het gebouw wordt steeds drukker en er ontstaan steeds meer samenwerkingsinitiatieven. Echt iets om trots op te zijn, maar belangrijker nog: echt goed voor de Zoetermeerse amateurkunst. Het is ons uiteraard ter ore gekomen dat Greg & Baud nog geen nieuw onderkomen heeft gevonden. Natuurlijk staat onze deur nog steeds voor hen open. Als zij willen weten welke mogelijkheden er zijn dan gaan we graag met ze in gesprek. Zo’n mooie groep mensen die zich met hart en ziel inzet voor theater in Zoetermeer verdient een goede plek.’

 

Lees in ons vorige artikel waarom Greg en Baud Productions niet naar het CKC willen: Doodsteek voor Kwadrant

-advertenties-

-goede doel-