fablab verhuistHet FabLab uit de hoofdbibliotheek Zoetermeer staat voor een nieuwe uitdaging: per 1 januari zullen zij verhuizen naar Meerzicht en daar alle activiteiten voort zetten. Het FabLab gaat hier samenwerken met Middin en hun cliënten, maar ook alle andere Zoetermeerders zijn welkom


fablab verhuist2Halverwege 2014 besloot initiatiefnemer Sealeung Li vanuit zijn eigen onderneming Digitalli een FabLab op te zetten. Bewoners van Zoetermeer konden in de werkplaats kennis maken met computergestuurde machines zoals o. a. een Lasersnijder, 3D printers, CNC frees, Grootformaat- & Flatbedprinters. Vanuit een antikraak schoolgebouw dat hij huurde van de gemeente startte Digitalli het FabLab Zoetermeer op, later kwam het FabLab in de hoofdbibliotheek. FabLab Zoetermeer faciliteert uitvindingen en innovatie door kennisdeling, creativiteit en samenwerking te stimuleren en computergestuurde gereedschappen binnen het bereik van individuen te brengen.

Sealeung Li: “De samenwerking met Middin is er al veel langer, wij organiseren al zo’n twee jaar activiteiten voor de dagbesteding van Middin. Maar ook alle andere activiteiten voor Zoetermeerders zullen wij hier voort zetten. Zo kunnen kinderen kennis maken met de nieuwste technieken en ontdekken wat er allemaal mogelijk is met bijvoorbeeld de 3D printer.”

Het FabLab wordt gesteund door vele vrijwilligers, die ook meegaan naar de nieuwe locatie. Sealeung Li: “We zijn wel op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die interesse hebben in techniek en computergestuurde machines en dit aan andere mensen willen leren.”

Het nieuwe adres van het FabLab wordt: Vrouwenhuiswaard 7, bij Middin.
Voor meer informatie over het FabLab of vrijwilligerswerk kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-