Sinterklaas RegenboogAlle kinderen van de Zoetermeerse basisscholen waren vrijdagmorgen extra zenuwachtig toen zij naar school gingen: zou Sinterklaas wel komen dit jaar? Gelukkig sloeg de goede Sint de scholen in Zoetermeer niet over en gingen de kinderen met pepernoten en een cadeautje blij weer naar huis.


Wat waren de kinderen van basisschool de Regenboog in Meerzicht verbaasd toen zij vrijdagochtend 4 december op school aankwamen. Sinterklaas zat in hun eigen aula te ontbijten samen met zijn Piet. Na het ontbijt bezocht Sinterklaas alle klassen. Om zijn staf had hij een gekleurd ringetje gedaan waarmee hij precies de 1,5 meter aan kon geven. Zo kon Sint veilig in alle klassen de kinderen een cadeautje brengen.

 

 sint da vinci2 copy  sint da vinci copy
Sinterklaas op basisschool Da Vinci  

 

Sinterklaas heeft op basisschool Da Vinci heerlijk geslapen in zijn eigen slaapkamer, waar ook al zijn eigen spulletjes stonden zoals shampoo, tandenborstel, wekker en natuurlijk hooi voor het paard. De Sint maakte vrijdagmorgen kennis met alle leerlingen. Hij praatte met alle kleuters en keek naar hun optredens, zoals dansjes en liedjes die zij hebben geoefend voor het bezoek van de Sint. Hij vertelde uit het grote boek en natuurlijk kregen alle leerlingen ook een kadootje.

sint toverberg2

Sint op de Toverberg

Sint en de Pieten lagen heerlijk te slapen in het stiltelokaal van IKC De Toverberg in Meerzicht. Zij hadden de hele nacht doorgewerkt om de cadeautjes in te pakken voor de kinderen en de pieten hadden daarbij ook de glijbaan in school ontdekt. De onderbouw heeft met Sint feest gevierd in de speelzaal en de bovenbouw heeft prachtige surprises gemaakt. 

 sint toverberg  sint toverberg3

 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-