Sinterklaas aankomstMontessorischool de Trinoom in Oosterheem koos dit jaar voor een minder traditionele invulling van het Sinterklaasfeest. Alle kinderen moesten samenwerken in een superspannende digitale Sinterklaas escaperoom.


Nadat de Sint in een versierde bakfiets en onder luid gezang van de kinderen op de school werd onthaald en hij een rondje had gemaakt langs de klassen, werd er in de groepen 3 t/m 8 gestart met de Sinterklaas escaperoom.
Door middel van rijmen, liedjes combineren en codekrakers gingen de kinderen in groepjes aan de slag om de toegangscode tot de cadeautjes te ontcijferen. Het was een harde (peper)noot om te kraken, maar door goed samen te werken, lukte het de kinderen om toegang te krijgen tot de cadeautjes die de Sint voor ze had meegenomen.

 Sinterklaas digitale escaperoom copy  Sinterklaas traditioneel

 

Ook de kinderen van de groepen 1 en 2 deden mee met de escaperoom. In de weken voor Sinterklaas hebben zij al verschillende raadsels van de Sint opgelost. De Sint heeft op afstand gevolgd hoe ze dit deden en beloonde hen met een prachtig cadeau.

-advertenties-

-goede doel-