2020 Bollen potenDe kleuters van IKC de Waterlelie in Rokkeveen hebben bloembollen gepoot die beschikbaar werden gesteld door Nederland Zoemt. Zo helpen zij de bijen in de buurt in het voorjaar aan mooie en lekkere bloemen.

Ieder jaar legt de kleuterleerkracht contact met buurtbewoonster Anne-Marie Stoffer. Zij heeft een stuk adoptiegroen rond haar huis en de bollen zijn zeer welkom. Met een tuinschepje in de hand werden zo'n 55 kleuters welkom geheten door 'de buurvrouw' van de school.

De kleuters gingen in 4 groepen aan de slag. De bollen werden op een zonnig plekje gepoot als voedsel voor de wilde bijen in het voorjaar. Wilde bijen overwinteren in de grond, in holle stengels van planten en in bijenhotels. Wanneer zij in het vroege voorjaar ontwaken staat het voedsel in de vorm van de lentebloemen voor hen klaar. In Nederland leven 358 verschillende soorten wilde bijen waarvan de helft bedreigd is. Door jaarlijks mee te doen aan deze actie probeert de Waterlelie kinderen zorg te dragen voor de natuur en de wereld om hen heen. 

 

Foto/PR: Linda Galle

-advertenties-

-goede doel-