BethFlo Klassiek ZoetermeerKom in september luisteren naar twee bijzondere initiatieven vanuit Klassiek Zoetermeer. Woensdag 16 september kan iedereen genieten van een lunchpauzeconcert in de fraaie akoestiek van de Oude Kerk. Dinsdag 29 september is er ruimte voor verdieping tijdens de lezing ‘Klaviermuziek uit de Barok’. 

 

Lunchconcert Beth & Flo

Woensdag 16 september vindt er in de Herberg Oude Kerk een bijzonder en verrassend lunchconcert plaats van Beth & Flo. Deze dames, Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, zijn eigenzinnige pianistes die al een aantal jaar helemaal op elkaar ingespeeld zijn. Ze hebben al opgetreden in het Concertgebouw in Amsterdam, de Oosterpoort in Groningen en tijdens het Uitfestival in Den Haag. Ook het buitenland hebben ze al aangetikt: in New York en Sicilië hebben zij ook al bijzondere concerten mogen verzorgen. En nu komt Zoetermeer erbij in het rijtje! Het concert is gratis toegankelijk, maar reserveren is wel gewenst vanwege het maximum aantal bezoekers.

Lezing Klaviermuziek uit de Barok

Bezoek dinsdag 29 september de lezing van Ronald de Jong met als titel 'Klaviermuziek uit de Barok'. Bij de lezing zal Ronald klankvoorbeelden laten horen op beide kerkorgels en het klavecimbel. Hij studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en weet er dus alles van. Bovendien kan hij erg boeiend vertellen en wil met veel plezier zijn kennis van de wereld van klassieke muziek delen. Hier is ook de toegang gratis, maar is reserveren wel noodzakelijk.

 

Erbij zijn?

Beide onderdelen zijn vanuit Klassiek Zoetermeer gratis te bezoeken. Via www.cultuurzomer079.nl of via www.herbergoudekerk.nl kunnen er plaatsen gereserveerd worden. 

-advertenties-

-goede doel-