vijverburgh mapsEen kind van groep 4 van basisschool de Vijverburgh bleek op donderdag 3 september besmet met COVID-19. Het bestuur van de OPOZ heeft in samenspraak met de GGD alle kinderen van de klas naar huis gestuurd. Het kind gaat met zijn ouders 10 dagen in quarantaine.

MichaelKrulMichael Krul, openbaar bestuur van de OPOZ (openbaar onderwijs), bevestigt dat er op donderdag 3 september een kind positief getest is op corona. Het gaat om IKC Vijverburgh in de wijk Dorp. Michael zegt hierover: "Wij hebben direct contact opgenomen met de GGD en zij hebben ons begeleid in het maken van de juiste stappen. Samen hebben wij besloten om geen onnodige risico's te nemen en hebben wij de leerlingen van groep 4 naar huis gestuurd. 

Brief aan ouders

vijverburgSchooldirecteur Dusty Duijzer heeft alle ouders van alle kinderen van haar school over de situatie en de genomen maatregelen geïnformeerd. Het zijn alleen de kinderen van groep 4 die naar huis zijn gestuurd, de andere kinderen bleven op school. Michael legt uit: "Dit kind is alleen in eigen klas geweest. Ook heeft de GGD laten weten dat de kans dat kinderen elkaar besmetten zeer klein is. Hierop is besloten dat de kinderen van groep 4 aanstaande maandag weer naar school komen. Het kind dat positief getest is, zal samen met de rest van het gezin 10 dagen in quarantaine gaan. Ik heb van de ouders gehoord dat zij nog geen klachten hebben." De leerkrachten zullen zich laten testen en afgesproken is om deze groep goed in de gaten te houden de komende weken.  

Michael hield er rekening mee dat dit zou kunnen gebeuren binnen één van de OPOZ scholen. Hij is blij dat ze goed voorbereid waren en alle steun van de GGD hebben gehad. In dit geval hebben ze goed naar de situatie gekeken en daarop besluiten genomen. Dit zal de OPOZ ook in de toekomst doen. 

Tot slot laat Michael weten: "De directeur van de school vertelde mij vandaag dat er betrekkelijk weinig reacties waren. Er is geen sprake van paniek geweest. Ouders met vragen konden terecht bij de school. Het was goed om te horen dat ouders vooral het gezin sterkte wilden wensen."

 

Foto Vijverburgh: Google maps

-advertenties-

-goede doel-