20200831 20225De eerste schooldag na de zomervakantie is voor alle kinderen weer spannend, maar voor de leerlingen die maandag begonnen op de nieuwe islamitische basisschool was het extra spannend. Alles was nieuw voor hen deze dag, het schoolgebouw, de juffen en hun klasgenootjes.


IKC De Vijf Pilaren startte maandagochtend 31 augustus in Buytenwegh de nieuwe islamitische basisschool in Zoetermeer. De school, onder de koepel van Yunus Emre, start klein: met 3 groepen en ongeveer 45 leerlingen. Locatieleider Wafa Saïd: “We hebben er bewust voor gekozen om klein te starten met de onderbouw. We willen in de eerste plaats een veilige omgeving zijn voor de kinderen om te leren en op te groeien en als school langzaam en stabiel groeien.” Wafa is al 11 jaar werkzaam voor Yunus Emre in Den Haag en heeft heel veel zin in het nieuwe schooljaar. “Zoetermeer is een prachtige stad. We hebben lang moeten wachten om hier te kunnen beginnen, maar nu de start er is kunnen we al heel goed samenwerken met andere scholen en gemeente. We starten ook meteen als IKC, met een samenwerking met De Drie Ballonnen.”

 20200831 20203  20200831 20214

Een heel nieuwe school is echt uniek

Wethouder Iedema van onderwijs opende de school officieel, samen met locatieleider Wafa Saïd en Kim Lagerweij van De Drie Ballonnen. Iedema: “Het is echt uniek om een geheel nieuwe school te openen, ik kan mij niet herinneren wanneer dat voor het laatst was in Zoetermeer! De Vijf Pilaren vormt een goede aanvulling op het Zoetermeerse aanbod en ze staan heel erg open voor samenwerking.”
IKC De Vijf Pilaren blijft in ieder geval 1 schooljaar op de huidige locatie, de Carry van Bruggenhove 2 in Buytenwegh. Hierna verhuizen zij waarschijnlijk naar Meerzicht. Wafa Saïd: “We hebben dit van het begin af aan ook duidelijk laten weten aan alle ouders. De kinderen komen ook niet allemaal uit deze wijk, maar verspreid over Zoetermeer, we verwachten dan ook geen problemen.”

De Drie Ballonnen verzorgt in de school zelf een Speeltaalhuis voor kinderen van 2 tot 4 jaar en de buitenschoolse opvang (4 tot 13 jaar).

 

20200831 20230Eigen identiteit

De Vijf Pilaren is een islamitische basisschool, de focus van de school ligt in de eerste plaats op goed onderwijs, met extra aandacht voor de islamitische identiteit. Wafa Saïd: “Er wordt gewoon in het Nederlands les gegeven op school, maar zoals een katholieke school wat extra aandacht heeft voor het christelijk geloof hebben wij dat voor de islam. In de godsdienstlessen wordt trouwens ook aandacht besteed aan andere geloven. Het belangrijkste vinden wij het bieden van een veilige leeromgeving voor de leerlingen zodat zij zich goed kunnen ontwikkelen.”

-advertenties-

-goede doel-