mamacafeElke eerste dinsdag van de maand vinden (aanstaande) ouders elkaar in de gezellige lunchroom van de Zoetelaar in de Dorpsstraat bij het MamaCafé Zoetermeer. Het thema van de ochtend op dinsdag 3 maart is: ‘Die andere ouders doen ook maar wat’.

Gastspreker Saskia Zeldenrust, beeldend therapeut en fotograaf, zal vertellen over haar bedrijf IkVerwacht. De 'ik’ in Ikverwacht staat voor coaching, waarin de wensen van de (aanstaande) ouders centraal staan, omdat iedereen nu eenmaal uniek is. Het ‘verwacht’ staat voor het letterlijk in verwachting zijn, maar ook voor verwachtingen in het algemeen, rondom het krijgen en hebben van een kind en hoe je dit indien nodig bijstelt.

Tijdens een zwangerschap en het ouderschap komt er veel op je af. Voor de één is dit ingrijpender dan voor de ander maar over het algemeen is dit best even aanpassen. Er is een enorm aanbod aan cursussen en lessen die zich veelal richten op het fysieke deel: hoe moet je bevallen, puffen, fit blijven, terug in vorm komen. Maar de grootste omslag vindt meestal toch plaats op het mentale, emotionele en praktische vlak. En vooral dit is zo belangrijk om te beseffen, te erkennen en aandacht aan te besteden.

Initiatiefneemsters Maaike Peerbolte en Suzanne Ganeff zullen, zoals iedere editie, beschikbaar zijn voor vragen over ergonomisch dragen en ook zal een van de lactatiekundigen IBCLC aanwezig zijn voor vragen en advies omtrent (borst)voeding.
Het MamaCafé vindt plaats in De Zoetelaar, Dorpsstraat 99, van 09:30 tot 11:30 uur.
Toegang is gratis, wel wordt verwacht dat je een consumptie neemt.

-advertenties-

-goede doel-