plastic utopia persPlastic Utopia is de tweede expositie van ‘Vijftig tinten groen’, waarbij TERRA samen met kunstenaars de grenzen opzoekt van dit thema. De kunstenaars Henri Blommers en Bert Feddema tonen fotografie en installaties,waarbij de relatie tussen de natuur en ons afval centraal staat.

 Vanaf 22 februari is de expositie ‘Plastic Utopia’ te zien bij Terra Art Projects. De ‘stillevens’ van Henri Blommers en Bert Feddema laten de beschouwer reflecteren op de vermenging van het natuurlijke met het ‘onverteerbare’. Fotograaf Henri Blommers creëert een dystopia in zijn serie met plastic objecten die hun eigen leven leiden in de natuur. Vol van kleur, zijn de beelden sensueel en verleiden zij ons in een illusie van vitaliteit van onze natuur. Na langer observeren, zien we het afval - vaak van plastic -, een materiaal dat honderden of zelfs duizenden jaren nodig heeft om volledig te worden afgebroken. Tussen de planten en bloemen zien we flesdoppen, tassen, draad en verpakkingen.

Plastic fantastic?

Bert Feddema maakt zijn conceptuele werk zonder concessies. In de 25 jaar dat hij actief is als kunstenaar, ontwikkelde hij zijn eigen beeld- en vormentaal. In zijn werk beschrijft Feddema belangrijke thema’s in de huidige maatschappij, zoals overproductie en -consumptie en verspilling. Deze kneedt hij naar twee- of driedimensionale beelden.

De afgelopen jaren is Feddema steeds meer gaan nadenken over de nutteloosheid van de enorme hoeveelheden verpakkingsmaterialen voor voedsel, die weggegooid en verspild worden: “Een croissant heb je binnen enkele minuten op, maar de plastic zak waarin deze verpakt is, blijft zeker honderd jaar bestaan.” Feddema plaatst deze materialen in een nieuwe context, onderzoekt en maakt verschillende opstellingen.
Zo ontstaan vreemdsoortige, driedimensionale stillevens waarvan je de oorsprong niet weet.

Over de kunstenaars

Henri Blommers studeerde in 2010 af aan de fotoacademie in Amsterdam. Door de jaren heen exposeerde hij op diverse plaatsen in Nederland en in andere landen, zoals Finland, Australië en Frankrijk in 2019. Bert Feddema volgde een opleiding aan de Kunstacademie ‘Minerva’ in Groningen. Hij exposeerde op vele plekken in Nederland en in landen als Duitsland en Italië. Blommers en Feddema zijn onderdeel van Bish, een kunstcollectief van vier kunstenaars die exposeren aan de hand van een gemeenschappelijk thema.

Praktisch

De expositie ‘Plastic Utopia’ is te zien op Dorpsstraat 12 van 22 februari t/m 25 maart en te bezoeken van wo t/m zo van 13-17 uur. Tijdens de CultuurKantine op 28 februari (16-18 uur) zijn de kunstenaars aanwezig. Adres: Toegang gratis. Meer weten over de expositie? Kijk dan op www.terra-artprojects.com

-advertenties-

-goede doel-