opname hvnl sbs6 bij ikros 002Speelgoedbank IKROS Zoetermeer verloor bij de grote brand bij opslagbedrijf Shurgard vrijwel de gehele speelgoedvoorraad. Alle dozen met het verzamelde speelgoed voor kinderen tussen de 0 en 13 jaar met een Zoetermeerpas gingen in vlammen op. Vanuit Rijswijk schoten mensen te hulp om IKROS te helpen.


Bij Kringloop Rijswijk worden de dozen verzameld met al het speelgoed dat wordt gedoneerd door mensen. Kinderen ruimen hun kamer extra op en doneren knuffels, spelletjes, Lego en ander speelgoed voor de Speelgoedbank in Zoetermeer. De Kringloop zelf doneerde ook een aantal pallets met speelgoed dat nog bij hen in de opslag stond.

opname hvnl sbs6 bij ikros 004  opname hvnl sbs6 bij ikros 006 


Ook Makelaardij Verlaan uit Zoetermeer schoot de Speelgoedbank te hulp en bood hen opslagruimte aan om de nieuwe dozen met speelgoed te stallen. Vrijdagmiddag werden vele dozen met speelgoed afgeleverd in Zoetermeer en in ontvangst genomen door de vrijwilligers van IKROS. Hart van Nederland van SBS 6 kwam video opnames maken en maakte een reportage over de Speelgoedbank.

opname hvnl sbs6 bij ikros 009  ikros vrijwilligersteam 


Voor de Zoetermeerse Speelgoedbank begon het nieuwe jaar slecht, maar de vrijwilligers zijn heel blij met alle steun en zetten hun schouders eronder om ook dit jaar alle kinderen met een Zoetermeerpas van leuk speelgoed te voorzien. De uitgifte van de Speelgoedbank is gevestigd aan het Kerkenbos 16 in Meerzicht en geopend op maandag- en woensdagmiddag.

Foto's: Guus Pauwels

-advertenties-

-goede doel-